Banja Slatina

 

Ako krenete iz Banje Luke putem naovoizgađenog mosta, nedaleko od Banjalučke pivare, uski vijugavi asfaltni put dovešće vas do “Banje Slatina”, u istoimenom naselju, sa prirodnim izvorima termomineralne vode, smještenom na brežuljkastom terenu na 206 m nadmorske visine, udaljenom svega 15 km od samog centra Banja Luke. Okolina je izuzetno prijatna za opuštanje uz šetnje lijepo uređenim parkovima.

Funkcioniše kao organizacioni dio reumatološkog odjeljenja Zavoda za fizikalnu rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, visokospecijalizovane medicinske institucije koja se bavi liječenjem i rehabilitacijom oboljelih i povrijeđenih. Fizikalnim tretmanom i rehabilitacijom obuhvaćena su sva patološka stanja i pacijenti svih starosnih grupa, od beba, djece, omladine i odraslih do pacijenata u dubokoj starosti.

Troškovi liječenja i rehabilitacije pacijenata finansiraju se iz budžeta Fonda zdravstvenog osiguranja RS.
Još su stari Rimljani koristili termalnu vodu ove banje. Izgradnja banjskog objekta i korišćenje vode u medicinske svrhe počinje u doba austrougarske vladavine u BiH. Tada, 1888. godine, prof. E. Ludwig uradio je prvu naučnoistraživačku analizu sastava termalne vode banje u Slatini.

Posjeti web stranicu >> 
trivago

© 1989 - Restaurant “Viktorija” / 2011 - Hotel “Vila Viktorija”. All Rights Reserved.

Call Viber